Збита російська ракета на Київщині у ніч на 18 травня. Фото: Андрій Нєбитов

Нічна масована атака: у Повітряних силах повідомили про вражаючу кількість збитих ракет

У ніч на 18 травня російські окупанти здійснили кілька хвиль ракетних атак з різних напрямків. Загалом випущено 30 крилатих ракет морського, повітряного та наземного базування.

Про це повідомляють у прес-службі Повітряних сил ЗСУ.

Пуски здійснювалися із літаків стратегічної авіації: з двох Ту-160 та восьми Ту-95 було випущено 22 крилаті ракети Х-101/Х-555. З кораблів у Чорному морі росіяни випустили шість крилатих ракет "Калібр". А із наземних оперативно-тактичних ракетних комплексів — дві крилаті ракети "Іскандер-К".

Силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних сил, у взаємодії з іншими складовими Сил оборони України, знищено 29 крилатих ракет. Також збито два ударних БпЛА Shahed-136/131 та два розвідувальних БпЛА. 

"Ще раз нагадуємо, що навіть при успішній роботі протиповітряної оборони, уламки збитих в небі ракет обов’язково повертаються на землю і несуть серйозну загрозу життю людей", — йдеться в повідомленні Повітряних сил.

Збиті російські ракети 18 травня

Інфографіка: Telegram Повітряних сил

Нічна ракетна атака

У ніч на 18 травня російські загарбники здійснили новий обстріл УкраїниО 05:18 мер Києва Віталій Кличко повідомив про вибухи у Дарницькому та Дніпровському районах столиці. Усі повітряні цілі вдалося збити, але їхні уламки впали в різних місцях столиці. Найбільші пошкодження зафіксовано в Дарницькому районі — там сталося загоряння на території гаражного кооперативу.

Також Росія здійснила ракетний удар по Одесі. Загинула одна людина, ще двоє поранені. Під удар потрапив об'єкт промисловості на околицях міста.

Крім цього, окупанти поцілили ракетою в об'єкт інфраструктури на Хмельниччині. Про постраждалих не повідомлялося.

Нагадаємо, ввечері 17 травня у Збройних силах України попередили про ймовірність повторення неспокійної ночі. Речниця Сил оборони півдня Наталія Гуменюк вказувала на активність ворожої авіації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.05.2023 09:40