Фото: Генштаб ЗСУ

ЗСУ відбили понад 60 атак противника: де наступає ворог

Протягом минулої доби українські воїни відбили понад 60 атак російських окупантів. Основні зусилля ворог зосереджує на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Атаки ворога

Протягом минулої доби противник завдав чотири ракетних та 60 авіаційних ударів, здійснив 58 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, постраждали і цивільні люди. Ймовірність завдання подальших ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Удари ЗСУ

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу та два удари по зенітно-ракетних комплексах противника. Окрім того, було збито два ворожих розвідувальних БпЛА ("Орлан-10" і "Суперкам"),  а також вісім ударних (сім — типу "Шахед-136" та один — "Ланцет").
Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили три райони зосередження живої сили, станцію радіоелектронної боротьби та ще один важливий військовий об’єкт противника.

Мінування Херсонщини

На тимчасово захопленій території Херсонській області окупанти продовжують мінувати місцевість, нарощуючи оборонні спроможності. Мінувань зазнають і акваторії річок Конка та Дніпро. Є випадки підривів місцевих жителів на ворожих мінах при спробі вийти на воду.

Нагадаємо, російські загарбники продовжують поповнювати величезні втрати непідготовленими "мобіками". Окупанти шукають можливість не брати участь в бойових діях.

Також речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат розповів, що росіяни використовують нову тактику ракетних обстрілів. Зокрема, ворог передусім атакує південні, східні та північні області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.04.2023 07:26