Фото: скріншот з відео

У Повітряних силах розповіли про нову тактику російських обстрілів

У Повітряних силах розповіли про нову тактику ракетних обстрілів Росії. Ворог передусім атакує південні, східні та північні області.

Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат під час телемарафону.

З весни окупанти змінили тактику ракетних обстрілів.

"Всі звикли з осені-зими чути про масовані обстріли всієї України, коли ворог фактично застосував увесь свій стратегічний арсенал крилатих ракет і випустив їх по об'єктах нашої критичної інфраструктури. Зараз це змінилося. З весни ворог передусім атакує південні, східні та північні області. Куди може дістати тією зброєю, там і атакує", — сказав Ігнат.

За даними української розвідки, кілька місяців тому Росія мала на зберіганні сім тисяч ракет для С-300, але з цієї кількості вже використаний чималий обсяг.

"Треба розуміти, в якому стані ці ракети, якщо вони готові до застосування. Як вони зберігалися, чи не відсиріли. Тому не можна точно сказати, скільки у них є боєздатних, бо як вже неодноразово бачили при застосуванні С-300, їх знаходили на території Росії. Вони не долітали", — пояснив він.

Нагадаємо, раніше експерти заявляли, що Україна готова до вирішального весняного контрнаступу. Юрій Ігнат вважає, що задля успішного наступу, потрібно завоювати перевагу в небі, бо без переваги в повітрі проводити наступальні дії під вогнем ворожої авіації доволі складно.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 16.04.2023 21:36