Фото: АрміяInform

ЗСУ пояснили, що потрібно зробити для успішного контрнаступу

Українським військовим для успішного контрнаступу потрібно завоювати перевагу у повітрі. Адже без авіації складно досягти переваги на полі бою.

Про це під час брифінгу повідомив речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат.

"Простим цей контрнаступ назвати вкрай важко. Повітряним силам, щоб наступ був успішний, потрібно завоювати перевагу в небі, бо без переваги в повітрі проводити наступальні дії під вогнем ворожої авіації доволі складно. На сьогодні ворог продовжує атаки на суходолі, з повітря, маю на увазі керовані авіаційні бомби та інше ракетне озброєння з кораблів. Ми ведемо протиповітряний бій, тобто вражаємо засоби ураження, інколи ворожу авіацію, коли вони близько до наших кордонів. Казати, що вже має відбутися контрнаступ без посилення саме нашого панування в повітрі, навряд чи можливо", — сказав Ігнат.

Водночас речник підкреслив, що завдяки країнам Заходу йде посилення українського потенціалу, і у найближчій перспективі Україна матиме на озброєнні зенітно-ракетні комплекси Patriot і SAMP-T та прибуде навчений персонал.

"Це посилить нашу перевагу саме в певних регіонах, де буде вирішено поставити саме ті комплекси, але ж хотілося б якомога швидшого рішення про надання Україні сучасних багатоцільових літаків покоління 4+. Ми знаємо, що мова передовсім йде про F-16. Це дійсно б допомогло надзвичайно швидко втілити наші мрії в життя", — підкреслив Ігнат.

Нагадаємо, раніше експерти заявляли, що Україна готова до вирішального весняного контрнаступу. Випробуванням буде відновлення втрат і збереження мотивації втомлених війною військ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.04.2023 13:56