Фото: РНБО

"Знають не більш як п'ятеро людей": Данілов прокоментував майбутній контрнаступ ЗСУ

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що вся інформація, яка стосується часу і місця майбутнього контрнаступу ЗСУ є засекреченою.

Про це він повідомив в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"Президент сказав без деталей. Це дуже важлива річ. Я можу сказати, що на сьогодні людей, які володіють інформацією, де, коли, в який спосіб будуть розпочинатися ті чи інші дії на території нашої планети, знаходиться в дуже обмеженій кількості. Чи не більше 3-5 людей володіють, які дотичні до цих людей", — заявив Данілов.

Секретар РНБО пояснив, що коли люди роблять ті чи інші заяви про контрнаступ ЗСУ, то це не зовсім може відповідати дійсності.

"Де, коли, в який час — це питання на сьогодні абсолютно закрите. Майте це на увазі", — акцентував посадовець.

За його словами, у РФ "дуже хвилюються" відносно майбутнього контрнаступу.

"Ми свідомі того, що ці події будуть не на користь РФ. Ми розуміємо, що ми робимо. Ми розуміємо, для чого ми робимо. Ми не розуміємо, для чого РФ вдерлася на нашу територію? Але, повірте, вони всі звідси відправляться у відповідний спосіб. Або добровільно покинуть наші території, або будуть туди відправлені вантажем, який має назву "Вантаж 200", — підсумував Данілов.

Нагадаємо, російські загарбники у тимчасово окупованому Криму почали нервуватися через майбутній ймовірний контрнаступ Збройних сил України. Вони продовжують будувати лінію оборони та налагоджувати потрібну техніку.

Зауважимо, раніше у CNN повідомили, що Україна докладає чимало зусиль для деокупації Криму, натомість у росіян серйозні проблеми не території півострова. Аналітики згадали про нещодавні вибухи на території півострова: на залізниці та на складі з крилатими ракетами. Експерти наголошують, що українські військові періодично "турбують" Чорноморський флот РФ і переривають важливі для ворогів транспортні шляхи в Криму. Це привело до того, що окупанти на півночі півострова почали нарощувати військові потужності.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.04.2023 15:26