Фото: 2plus2.ua

Скільки ракет виробляє Росія: розвідка назвала цифри

У російських загарбників вичерпався стратегічний запас ракет. Водночас ворогу вдалося налагодити виробництво, попри міжнародні санкції.

Таку заяву зробив заступник начальника ГУР Міноборони України Вадим Скібіцький, пише "РБК-Україна"

Він наголосив, що уламки випущених РФ ракет вказують, що вони тільки-но зійшли з конвеєра. Це снаряди, які були виготовлені в першому кварталі 2023 року.

"Вони щонайменше двічі на місяць завозять "Калібри" до окупованого Криму. Зараз росіяни в змозі виготовляти близько 25 "Калібрів" на місяць, Х-101 - 35 одиниць, "Кинжалів" — дві одиниці в місяць, балістичних ракет 9М723 до "Іскандер-М" — п'ять одиниць", - сказав він.

За словами Скібіцького, "таким чином, їм вдається завозити компоненти для виробництва ракетного озброєння, попри міжнародні санкції".

Нічна атака Росії 19 травня: що відомо

У ніч на 19 травня російські загарбники атакували Київ дронами-камікадзе типу "Шахед". Українські системи протиповітряної оборони ліквідували всі ворожі цілі.

Також у п'ятницю зранку, 19 травня, російські загарбники атакували Львівську область за допомогою дронів-камікадзе. Усі ворожі "Шахеди" були збиті.

Повідомляється, що від атаки агресора постраждав й Кривий Ріг. Внаслідок ударів армії РФ у місті є руйнування на одному із промислових підприємств, а також спалахнули пожежі.

Згідно з наявною інформацією, під час нічної атаки на Рівненщині відпрацювала протиповітряна оборона, потраплянь немає.

У Повітряних силах України відзвітували про знищення 16 БпЛА із 22 запущених РФ, а також нашими Силами оборони було ліквідовано три з шести російських "Калібрів".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.05.2023 11:13