Фото: Наталія Гуменюк у Facebook

Масований обстріл Дніпропетровщини: Гуменюк назвала мету рашистів

Російські загарбники, атакуючи в ніч на 22 травня Дніпропетровську область, мали на меті вистежити й виснажити українські сили протиповітряної оборони. Обстріли будуть тривати й надалі. 

Таку заяву зробила керівниця Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталії Гуменюк під час телемарафону.

Відзначимо, уночі російські терористи випустили по Дніпропетровщині понад 20 ракет та дронів. Протиповітряна оборона збила більшість ворожих цілей, але зафіксовано чотири "прильоти".

На запитання, чому саме цієї ночі під удар потрапила саме Дніпропетровщина, Гуменюк відповіла, що який саме напрямок обирає ворог, знає тільки ворог:

"Ми можемо аналізувати, робити висновки й передбачати те, що вважаємо адекватним. Не завжди це збігається з тим, що справді у ворога на умі". 

За словами Гуменюк, окупанти й надалі будуть атакувати й виснажувати конкретні напрямки протиповітряної оборони.

"Зокрема, зосередившись на цьому напрямку (Дніпропетровському, — ред.), вони виміряють, з яких боків може бути захищений, а може бути пропущений конкретний удар. Враховуючи, що застосовується різна зброя, це ще раз підкреслює, що ворогу не дає спокою наша ППО", — пояснила Гуменюк.

Нагадаємо, усього вночі постраждали сім жителів Дніпропетровської області. Жінки 52 та 70 років — у лікарні. Пошкодження отримали три приватні будинки та дев'ять багатоквартирних, а також дитсадок, магазини та адмінбудинки. Розбито шість автомобілів.

У ніч на 22 травня українські Сили протиповітряної оборони збили 20 ударних безпілотників і чотири крилаті ракети. Загалом окупанти випустили 16 ракет різних типів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.05.2023 10:46