Фото: kremlin.ru

Путін створює умови для подальших репресій на окупованих територіях, — ISW

Кремлівський диктатор Володимир Путін створює умови для подальших репресій на окупованих територіях. Зокрема, він називає "тероризмом" боротьбу із загарбниками і закликає до посилення так званих "правоохоронних операцій".

Про це йдеться у звіті ISW.

Аналітики зауважили, що Путін під час зустрічі з Радою національної безпеки Росії 5 квітня назвав зусилля Росії зі зміцнення контролю над окупованими територіями України питанням внутрішньої безпеки та верховенства права.

Він закликав до продовження економічної, правової та соціальної інтеграції окупованих Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей до складу Російської Федерації та підкреслив важливість російських "відновлювальних" зусиль на окупованих територіях для сприяння процесу інтеграції.

Путін також звинуватив Україну в загрозі цивільному населенню на окупованих територіях і наголосив на нещодавніх "терористичних атаках" проти окупаційних чиновників і правоохоронних органів, маючи на увазі напади українських партизанів на окупантів.

Російський диктатор підкреслив необхідність посилення так званих "правоохоронних операцій" для захисту від таких нападів і закликав до більш активної участі місцевих українських громадян у "правоохоронних процесах", відкрито заохочуючи колабораціоністів та інформаторів на окупованих територіях.

Аналітики вважають, що Путін використовував поняття "тероризм" і загрози внутрішній безпеці Росії для виправдання внутрішніх репресій і, ймовірно, створює умови для подальших репресій, а також репресій з боку так званих "правоохоронних органів" на окупованих територіях, використовуючи подібні формулювання.

Нагадаємо, 5 квітня повідомлялося, що у тимчасово окупованому Криму Федеральна служба безпеки Росії посилила репресії місцевого населення. Рашисти активно шукають українське підпілля.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.04.2023 07:07