У «Кучургані» введено спільний українсько-молдовський контроль

17 ЛИПНЯ 2017 17:05

У пункті пропуску «Кучурган» прикордонні та митні служби України та Республіки Молдова розпочали спільно здійснювати прикордонний та митний контроль.

Як інформує TrueUA з посиланням на Держприкордонслужбу, старт спільного контролю відбувся за участі Президента України Петра Порошенка та Прем’єр-міністра Молдови Павла Філіпа.

У матеріалі зазначається, що дана схема дозволить покращити взаємодію між прикордонними та митними службами України та Молдови; сприятиме збільшенню товарообміну між двома країнами та дозволить вести мову про новий рівень українсько-молдовських відносин.

Нагадаємо, що у квітні цього року в пункті пропуску «Кучурган» відбулась зустріч за участю представників прикордонних та митних відомств України та Республіки Молдова щодо запровадженя спільного контролю.

За результатами зустрічі Сторони узгодили та підписали доповнення до Технологічної схеми організації спільного контролю осіб, транспортних засобів  та товарів, а також, домовились розпочати здійснення поетапного спільного контролю в пункті пропуску «Кучурган».

Суспільство, 17.07.2017 17:05