У Литві пройшла секретна зустріч, де обговорювали Росію без Путіна, – Bild

28 ТРАВНЯ 2022 10:44

У Литві відбулася таємна зустріч, на якій представники різних країн обговорили сценарії подальшого існування Росії без Володимира Путіна. У ній взяли участь діючі та колишні політики, журналісти, правозахисники й експерти у різних галузях.

Про це повідомило німецьке видання Bild, пише TrueUA.

За інформацією джерела, ініціатором конференції став міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс. Загалом на ній були присутніми близько 70 людей. Зокрема, і росіяни, які давно проживають за кордоном. За словами кореспондента Bild, один з них навіть виступив з промовою, порівнявши режим Путіна в Росії з режимом Гітлера у нацистській Німеччині.

Інший неназваний учасник зустрічі зазначив, що на Заході не до кінця розуміють ідеологічні мотиви російського президента.

"Путін вважає, що росіяни етнічно вищі за українців. Саме тому він має право відбирати в українців оселі та підпорядковувати їх собі. І саме тому Росії терміново необхідна "депутінізація". Чим швидше, тим краще", – сказав спікер. 

У Bild наголосили, що на конференції обговорювали три сценарії повалення влади Путіна. Згідно з першим, найменш ймовірним, чинний режим дасть тріщину, що призведе до демократичних виборів у країні. Другим варіантом учасники зустрічі бачать військовий переворот, внаслідок якого влада в Росії пом’якшиться.   

Найболіснішим варіантом для РФ експерти та політики вважають масове повстання неосвічених мас через голод та бідність. Це може призвести до громадянської війни всередині країни й, як наслідок, падіння режиму Путіна.

Нагадаємо, раніше наближений до Путіна олігарх розповів про ще один його ймовірний діагноз.

Світ, 28.05.2022 10:44