Фото: БЕБ

У Львівській області знайшли нелегальний склад із гуманітаркою на десятки мільйонів доларів

На Львівщині детективи Бюро економічної безпеки виявили складські приміщення, площею 1600 кв.м, заповнені товарами гуманітарної допомоги невстановленого походження. Товари знайшли в п’ятницю, 21 квітня. 

Про це повідомили в прес-службі БЕБ. На обшук приміщення детективи отримали дозвіл суду, відтак слідчі дії тривають вже четверту добу. 

З-поміж  виявлених товарів: харчові продукти, дитячі товари, постільна білизна, ковдри, засоби гігієни, побутова хімія, одяг. Лише консервів знайдено орієнтовно 74 тони на 20 млн грн. Остаточний підрахунок всіх товарів ще не закінчено. Усього знайшли близько тисячі піддонів.  

"Зараз ми з’ясовуємо як ці товари потрапили на територію України, чому не були розподілені та перевіряємо інформацію про можливий продаж гуманітарної допомоги", — розповів в.о. керівника Територіального управління БЕБ у Львівській області Валерій Тацієнко.

Окрім цього, правоохоронці встановлюють коло осіб, залучених у ввезення та складування гуманітарної допомоги. Адже щоб завезти цей вантаж знадобилося приблизно 60 вантажівок-фур та такі переміщення не могли залишитися непомітними. 


Фото: БЕБ

Нагадаємо, на Дніпропетровщині працівники ДБР виявили склад краденої продукції, яка спершу призначалася для військових. Серед продуктів, які викрали зловмисники, було згущене молоко, консервовані фрукти та овочі, крупи, макарони, соки загальною вагою близько трьох тонн.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.04.2023 17:44