Фото: ДБР

Розкрадання продуктів для військових: ДБР виявило ще один підпільний склад

На Дніпропетровщині працівники ДБР виявили склад краденої продукції, яка спершу призначалася для військових. Серед продуктів харчування, які викрали зловмисники, було згущене молоко, консервовані фрукти та овочі, крупи, макарони, соки загальною вагою близько 3 тонн.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Ще у січні 2023 року працівники ДБР викрили організовану групу, яка привласнювала та перепродувала харчові продукти, що призначалися для Збройних сил України. Під час масштабної спецоперації правохоронці провели майже 70 обшуків. У результаті вилучено понад 30 тисяч банок тушкованої продукції вагою понад сім тонн, яка вже була готова для перепродажу, а також майже чотири млн гривень готівкою в різній валюті.

У межах досудового розслідування за статтею привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем (ч. 4 ст. 191 КК України) повідомлено про підозру головному бухгалтеру логістичного центру, трьом експедиторам, завідувачу складу та головному менеджеру.

Частину вилучених продуктів було передано військовим, решта після завершення необхідних експертиз також надійде до військових частин.

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру в службовій недбалості військовослужбовцю, який допустив витік 89 тонн стратегічного авіаційного палива. Йому загрожує в'язниця. 

Також раніше ДБР затримали офіцера одного з Харківських територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки й одного з військовослужбовців територіальної оборони, які за гроші допомагали військовозобов’язаним уникнути мобілізації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 04.04.2023 10:59