Фото: прес-служба ДБР

За гроші допомагали ухилянтам: ДБР затримало у Харкові двох військових

Працівники Державного бюро розслідувань затримали офіцера одного з Харківських територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки й одного з військовослужбовців територіальної оборони, які за гроші допомагали військовозобов’язаним уникнути мобілізації. За свої послуги ділки брали від трьох до п'яти тисяч доларів. 

Як повідомили у прес-службі ДБР, за ці гроші вони обіцяли потенційним "клієнтам" організувати відстрочку від мобілізації, а декому навіть взагалі уникнення призову.

Фігурантів затримали у Харкові під час отримання другої частини хабаря від призовника, якому вони гарантували відстрочку на п'ять років. На зустріч вони принесли вже готовий висновок медично-лікарської комісії, згідно з яким призовника визнано обмежено придатним до служби у воєнний час. Також вони мали при собі заповнений військовий квиток з відповідними відомостями.

"ДБР вивчає походження цих документів. Вживаються заходи щодо встановлення інших осіб причетних до вчинення злочину. Нині вирішується питання повідомлення затриманим про підозру в одержанні неправомірної вигоди службовою особою та перевищенні військовою службовою особою влади чи службових повноважень (ч. 3 ст. 368 та ч. 5 ст. 426-1 КК України)", — повідомили правоохоронці.

Військовим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.

Нагадаємо, поліція Київщини перекрила канал нелегального виїзду чоловіків призовного віку за кордон. Підпільну схему організувало подружжя киян.

Також повідомлялося, що Державне бюро розслідувань повідомило про підозру працівнику правоохоронного органу з Чернівців та працівнику Чернівецького районного Територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Вони "допомагали" отримувати довідки про відстрочку від мобілізації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 30.03.2023 00:20