Фото: ДБР

Допомагали уникнути мобілізації: правоохоронцю і працівнику військкомату у Чернівцях вручили підозру

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру працівнику правоохоронного органу з Чернівців та працівнику Чернівецького районного Територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Вони "допомагали" отримувати довідки про відстрочку від мобілізації.

Про це повідомили в прес-службі ДБР.

Правоохоронець розшукував чоловіків призовного віку, зокрема тих, які найближчим часом хочуть виїхати з України, та пропонував їм одержати довідку про відстрочку від мобілізації. Вартість її становила приблизно 3 тисячі доларів.

До схеми правоохоронець залучив працівника військкомату, який підказував "клієнтам", до яких приватних лікарів варто звернутися та на які проблеми зі здоров’ям поскаржитися, щоб отримати "правильні" результати. Потім ці документи працівник військкомату передавав до військово-лікарської комісії, у якої просив "по знайомству" не призначати додаткових обстежень у лікарів та надати відстрочку від мобілізації.

ДБР затримало правоохоронця під час одержання чергового хабаря. Того ж дня обом фігурантам повідомили про підозри. Наразі організатора схеми звільнили зі служби в правоохоронних органах. Суд обрав чоловіку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави.

Також Бюро повідомило про підозру працівнику військкомату.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років.

Нагадаємо, на Львівщині затримали правоохоронців, які хотіли заробити на благодійній допомозі військовим. Двоє правоохоронців із Жовкви Львівської області вимагали хабар від керівника благодійного фонду за начебто закриття кримінального провадження.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.03.2023 15:52