Фото: СБУ

У Львові викрили блогера, який закликав вдарити ракетами по будівлі СБУ

У Львові викрили блогера, який знімав адміністративну будівлю Служби безпеки України та публічно закликав вдарити по ній російськими ракетами.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Співробітники внутрішньої безпеки СБУ "по гарячих слідах" викрили у Львові прихильника рашизму, який публічно закликав знищити адмінбудівлю регіонального управління Служби безпеки", — йдеться у повідомленні.

Відомо, що для здійснення теракту зловмисник агітував поцілити в об’єкт російськими ракетами. Щоб поширити такі заклики, фігурант здійснював онлайн-трансляцію на власній сторінці в Instagram поблизу будівлі спецслужби.

"Під час стріму він разом зі своїм спільником із-за кордону дискредитував співробітників СБУ і закликав вдарити по них російською зброєю. Деструктивний контент поширив на власну аудиторію у понад 1,7 тисячу користувачів", — додають у прес-службі.

За даними слідства, зловмисниками виявились двоє мешканців обласного центру, які позиціонують себе як блогери. Один з них наразі перебуває в одній з країн Євросоюзу, звідки періодично "приєднується" до стрімів свого друга в Україні.

Фото: Офіс генпрокурора

Варто зазначити, що при обшуках у помешканнях фігурантів виявлено комп’ютерну техніку та мобільні телефони із доказами провокативного відеозапису. Наразі фігурантам планують повідомити про підозру.

"Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину, можливої додаткової кваліфікації злочинних дій фігурантів та притягнення винних до відповідальності. Зловмисникам загрожує тюремне ув’язнення", — розповіли працівники СБУ.

Нагадаємо, 11 вересня Служба безпеки затримала ще одного агента Федеральної служби безпеки Росії у Києві. Він займався підготовкою нових повітряних атак РФ по об’єктах критичної інфраструктури столиці. Фігурантом є контрактник однієї з військових частин Національної гвардії, якого російська спецслужба дистанційно завербувала у січні цього року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.09.2023 15:14