Колаж kremen.today

У мережі поширюють фейки про виплату усім українцям 6600 гривень

Соціальними мережами ширяться повідомлення про виплати 6600 гривень усім українцям. Відповідна інформація є неправдивою та носить маніпулятивний характер.

Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Так, у мережі розповсюджують інформацію, що уряд і світові фонди виплачують 6600 гривень усім громадянам, які мають український паспорт. Таку інформацію поширюють у Telegram-каналах.

фейки у мережі про виплату 6600 усім українцям

Колаж: Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки

Водночас у ЦСК наголошують, що насправді уряд і Міжнародна організація з міграції ООН виплачуватимуть 6600 гривень не всім українцям, а лише постраждалим унаслідок підриву росіянами Каховської ГЕС.

"Поширена у соцмережах інформація є лише рекламою Telegram-каналів, на які автори маніпулятивних дописів спонукають підписатися, щоб начебто отримати допомогу", — пояснюють у Центрі.

Громадян закликають не переходити за підозрілими посиланнями. Фахівці наголошують, що єдиний офіційний ресурс для отримання допомоги онлайн — це сайт єДопомога.

Нагадаємо, вже з 1 серпня соціальні виплати продовжать надавати лише тим переселенцям, які дійсно перебувають у скрутному становищі.

Відомо також, що особи, які постраждали внаслідок Чорнобильської аварії, мають право на два види пенсії: державну та додаткову. Розмір додаткової пенсії залежить від належності особи до відповідної категорії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 17.07.2023 04:09