Фото: kpi.kharkov.ua

У Миколаєві не впустили людей в укриття під час тривоги: поліція взялася за справу

У Миколаєві не впустили в укриття під час повітряної тривоги учасників масових заходів. Інцидент трапився 16 грудня.

Про це повідомляє Національна поліція України.

"Під час забезпечення публічної безпеки поліцейські виявили факт недопуску учасників масових заходів до укриття під час оголошення повітряної тривоги", — вказали правоохоронці.

Слідчі вже порушили справу за фактом залишення громадян у небезпеці під час повітряної тривоги.

"За вказаним фактом слідчі відділення поліції № 1 Миколаївського районного управління розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 135 Кримінального кодексу України "Залишення в небезпеці", — йдеться в повідомленні.

Порушникам загрожує до двох років позбавлення волі. Поліцейські встановлюють всі обставини події та проводять слідчі заходи.

Нагадаємо, у Києві відкрили кримінальне провадження через залишення дітей у небезпеці під час ракетної атаки. З'ясувалося, що охоронець школи не пустив до сховища брата й сестру, коли для столиці оголосили загрозу удару балістикою. Це були учні шостого та сьомого класів цієї школи й діти загиблого добровольця "Азову".

Відомо, що вночі 1 червня у Києві внаслідок падіння уламків ворожої ракети загинуло троє людей, в тому числі мати й дитина. Жертви обстрілу хотіли заховатися в укритті поліклініки, однак його для них не відкрили.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.12.2023 02:24