Фото: "Букви"

Трагедія біля укриття в Києві: затриманим повідомили про підозру

У справі про недопуск громадян до укриття в Києві повідомлено про підозру трьом посадовцям та охоронцю медзакладу. Вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів.

Про це повідомляє Київська міська прокуратура у Facebook.

Поліцейські опитали очевидців, потерпілих та персонал медустанови. На місці події слідчі вилучили службову документацію, а також відшукали ключі, якими можна було відчинити укриття з обох сторін. У ході досудового розслідування слідчі затримали чотирьох осіб: першу заступницю Деснянської районної державної адміністрації, директора лікарні, заступника директора з технічних питань та охоронця медзакладу.  

Першій заступниці Деснянської РДА, директору медзакладу та його заступнику інкриміновано службову недбалість, що спричинила тяжкі наслідки, охоронцю — залишення в небезпеці, яке призвело до смерті.

Вручення підозри причетним до трагедії біля укриття в Києві

Фото: поліція Києва

Трагедія біля укриття у Києві

У ніч на 1 червня російські терористи вкотре завдали ракетного удару по Києву. Внаслідок падіння уламків ворожої ракети загинуло троє людей, в тому числі й дитина. Чоловік загиблої жінки розкрив деталі трагедії. Він розповів, що укриття для місцевих жителів просто не відкрили.

Стало відоме ім'я і прізвище дев'ятирічної дівчинки, яка разом зі своєю мамою загинула внаслідок російського ракетного удару у КиєвіЇї звали Вікторія Івашко, вона кілька років займалася дзюдо. Буквально минулими вихідними брала участь у змаганнях Києва. Мама і дитина не змогли заховатися в бомбосховищі, яке було зачинене.

Поліція Києва вже розпочала кримінальне провадження щодо ситуації із закритим бомбосховищем під час обстрілу столиці. Наразі правоохоронці затримали першого заступника Деснянської районної державної адміністрації, директора медзакладу та його заступника, а також охоронця через ситуацію із закритим бомбосховищем.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський відреагував на ситуацію. Він заявив, що укриття в Україні мають бути відкритими цілодобово та доступними для кожного. Також він доручив профільним міністрам перевірити стан укриттів у столиці та у всіх областях.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 02.06.2023 22:39