Фото: kpi.kharkov.ua

Охоронець київської школи не пустив дітей в укриття під час ракетної атаки: з'явилась реакція влади

У Києві 14 грудня охоронець однієї зі шкіл у Святошинському районі під час ракетної атаки росіян не пустив дітей у бомбосховище через те, що вони були з собакою. У зв'язку з цим зареєстровано кримінальне провадження і Святошинська окружна прокуратура розпочала досудове розслідування.

Про це у Telegram повідомив начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

Чиновник наголосив, що 14 грудня був тривожним днем для столиці, адже у Києві пролунало п'ять повітряних тривог загальною тривалістю майже п'ять годин. Під час яких ворог випустив кілька аеробалістичних ракет "Кинджал", зокрема і в напрямку Києва. 

"Одну з ракет збила наша ППО. На щастя, від падіння уламків ніхто не постраждав. Але це лише щасливий збіг обставин. Тому що під час повітряної тривоги, під час реальної загрози життю киян, не всі мешканці змогли отримати вільний доступ до укриттів", — написав Попко.

За словами посадовця, у Святошинському районі столиці час повітряної тривоги, двоє дітей — 11-річна дівчинка та 12-річний хлопчик намагалися потрапити до укриття в школі, в якій вони й навчаються. Але охоронець не пустив їх, нібито через те, що діти були із собакою.

"Це неприпустимий випадок! Тому вже зареєстровано кримінальне провадження і Святошинська окружна прокуратура розпочала досудове розслідування за фактом "завідомого залишення без допомоги дітей, які перебували в небезпечному для життя стані та були позбавлені можливості вжити заходів до самозбереження", — зауважив чиновник.

Сергій Попко пообіцяв тримати цю справу на особистому контролі, адже тут важливо не лише знайти винних, але й з’ясувати головне — чому виник такий прецедент та чим керувалась дана посадова особа.

"Тому зараз звертаюсь до кожного керівника, хто відповідальний комплекс укриттів чи за одне, конкретне укриття в місті — проведіть внутрішню перевірку і роз’яснювальну роботу з персоналом, відповідальним за допуск людей! Всі мають розуміти та виконувати безапеляційне правило — усі укриття мають бути відчиненні під час тривоги й доступні для усіх мешканців Києва без винятку!" — додав він.

Попко наголосив, що військова адміністрація вживатиме усіх заходів, аби такі кричущі випадки більше не повторилися й усі кияни почували себе в рідному місті захищеними.

Нагадаємо, 14 грудня російські загарбники масовано атакували Україну ракетами. Вибухи лунали в Києві, Хмельницькій та Житомирській областях. Під час ворожої атаки на Київ українським військовим вдалося збити російську аеробалістичну ракету Х-47М "Кинджал".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.12.2023 15:44