Фото: kpi.kharkov.ua

У Києві охоронець школи не пустив дітей в укриття під час ракетної атаки: поліція відкрила справу

У Києві охоронець однієї зі шкіл у Святошинському районі під час ракетної атаки росіян не пустив дітей у бомбосховище через те, що вони були з собакою. 

Про це повідомила прес-служба Національної поліції.

За інформацією правоохоронців, подія сталася 14 грудня приблизно о 15:30. Саме в цей час по всій Україні було оголошено ракетну небезпеку і російські окупанти здійснили пуски ракет у бік Києва.

ракетна атака на Київ

Скріншот з Telegram-каналу Повітряних сил ЗСУ

В цей час брат із сестрою, 2011 і 2012 року народження, прямували до укриття однієї зі столичних шкіл Святошинського району, в якій вони навчаються. Проте охоронець відмовився впускати дітей у бомбосховище, адже ті прийшли до укриття з собакою.

У Києві дітей на впустили в укриття

Фото: Facebook-сторінка Тетяни Даниленко

"Чоловік заборонив заходити до приміщення через те, що малеча була з домашнім улюбленцем — собакою породи "мальтіпу". Своїми діями охоронець залишив дітей в небезпеці під час можливого обстрілу",  йдеться у повідомленні.

За даним фактом слідчі розпочали кримінальне провадження. У навчальному закладі інцидент поки не коментують.

Нагадаємо, 14 грудня російські загарбники масовано атакували Україну ракетами. Вибухи лунали в Києві, Хмельницькій та Житомирській областях. Під час ворожої атаки на Київ українським військовим вдалося збити російську аеробалістичну ракету Х-47М "Кинджал". 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.12.2023 14:34