Фото: соцмережі

У Міненерго пояснили, як вирішують проблему з відсутністю зв'язку під час відключень світла

У Міністерстві енергетики працюють над розв'язанням проблеми зі зв'язком під час відключень електроенергії. Йдеться про резервне живлення на основні вежі радіо та інтернет-зв'язку.

Про це в ефірі телемарафону заявив заступник міністра енергетики Микола Колісник.

За його словами, рішення щодо встановлення резервних видів живлення на основні вежі телевізійного, радіо та інтернет-зв'язку були доведені до телекомунікаційних компаній. Проте в деяких регіонах ця проблема нікуди не зникла. 

"На сьогодні дійсно таке питання місцями в певних регіонах постає і ми будемо звертати увагу місцевих органів влади для того, щоб закликати й швидко оперативно встановити додаткову резервну генерацію для цих веж зв'язку. Це важливе питання. Ми на сьогодні маємо деякі звернення, дуже швидко реагуємо та співпрацюємо з колегами, які напряму бачать, де і яка проблематика виникає", — наголосив посадовець. 

Раніше, а саме 18 травня, Міністерство цифрової трансформації України опублікувало поради, як залишатися на зв'язку та не втратити інтернет під час відключень світла.

Три прості поради, як бути на зв'язку та мати доступ до інтернету

  1. Завантажити мапу Пунктів незламності в "Дії". Тут можна знайти найближче місце, де можна зарядити телефон та під'єднатися до інтернету.
  2. Під'єднатися до інтернет-провайдерів, які використовують технології хРОN. За допомогою цієї функції інтернет може бути вдома, ще протягом 72 годин після відключення. Перевірити провайдерів з наявною технологією можна на спеціальній мапі від Мінцифри.
  3. Скористатися нацроумінгом:
  • відключити автовибір мережі (на Android обрати "Налаштування" — далі "Мобільна мережа" або "Підключення"— обрати "Оператор"; для iOS потрібно обрати "Параметри" — далі обрати "Стільникові дані", "Мережі");
  • знайти та обрати доступну мережу: Vodafone UA, UA-KYIVSTAR чи LIFECELL;
  • якщо зареєструватися не вдалося, спробувати ще раз або обрати іншу мережу;
  • перевірити можливість вихідних дзвінків та SMS.

Нагадаємо, 4 червня заступниця міністра енергетики України Світлана Гринчук заявила, що ринкова вартість однієї кіловат-години — понад 7,5 гривні. А новий тариф на світло для населення 4,32 гривні за кВт-год покриває винятково собівартість виробництва та передачі електроенергії побутовим споживачам в Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 05.06.2024 11:15