Фото: Генштаб

У Міноборони заінтригували добрими новинами з Мелітопольського та Бердянського напрямків

У суботу, 29 липня, бійці Збройних сил України продовжували наступ одразу на кількох напрямках. На Бахмутський напрямок ворог зараз стягує додаткові сили і засоби.

Про це у Telegram повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр. Вона зазначила, що українці продовжували рух вперед на південному фланзі довкола Бахмута. Є певні просування.

"Північний фланг — тривають бої без зміни положень. У самому місті Бахмут тривають обстріли з обох сторін. Ворог інтенсивно обстрілює в тому числі з великокаліберних кулеметів, ПТУРів, розгорнув систему спостереження", — йдеться в повідомленні.

На Куп‘янському та Лиманському напрямках, за словами Маляр, ворог поводиться активно і було декілька спроб наступати, але зазнав невдач та втрат.

"На Авдіївському напрямку тривають бої. Ворог безуспішно намагається наступати. Але наші оборонці не залишають йому жодного шансу. На Мар‘їнському напрямку ворог сьогодні збільшив штурмові дії із застосуванням техніки — танки, БМП. Але безуспішно. Наші оборонці відбили всі штурми та відчутно знищили ворожий наступальний потенціал", — йдеться в повідомленні.

Сьогодні ЗСУ поступово, але впевнено просувалися на Бердянському і Мелітопольському напрямку.

"По всіх напрямках наступу тривають бої. Наші оборонці роблять свою роботу довкола декількох населених пунктів. Але всі деталі — тоді, коли дозволить безпека операцій", — написала Маляр.

Нагадаємо, впродовж 28 липня українські війська просунулися вперед під Бахмутом. Загалом Збройні сили України проводили контрнаступальні операції щонайменше на трьох ділянках фронту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.07.2023 21:44