Фото: командування морської піхоти ЗСУ

ЗСУ вибили окупантів з позицій під Бахмутом: аналітики ISW повідомили про нові успіхи українського контрнаступу

Впродовж 28 липня українські війська просунулися вперед під Бахмутом. Загалом Збройні сили України проводили контрнаступальні операції щонайменше на трьох ділянках фронту.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни.

Українські військові заявили, що продовжують контрнаступальні операції на північному та південному флангах Бахмута, зазначають аналітики. Водночас заступник міністра оборони України Ганна Маляр заявила, що ЗСУ продовжують просування на південь від Бахмута.

Як йдеться у звіті, один з російських воєнкорів заявив 28 липня, відзначили у ISW, що українські сили просунулися вперед біля Курдюмівки та Андріївки. Блогери окупантів також стверджували, що українські сили продовжують наземні атаки вздовж кордону Донецької та Запорізької областей біля Старомайорського та Урожайного.

"Українське джерело стверджувало, що українські військові просунулися на відстань до 10-12 кілометрів від основної лінії оборони росіян на Бердянському напрямку", — йдеться в повідомленні.

Водночас у західній частині Запорізької області, за повідомленнями російських воєнкорів, окупанти відбили українські наземні атаки біля Роботиного, Вербового та П'ятихаток.

Нагадаємо, у Генштабі заявили, що українські військові закріплюються на досягнутих рубежах після звільнення Старомайорського на ДонеччиніРосійські окупанти продовжують чинити потужний опір, здійснюють переміщення підрозділів та військ, активно застосовують резерви. Сили оборони продовжують наступальні операції на Бахмутському, Мелітопольському та Бердянському напрямках.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.07.2023 07:20