Звільнення Старомайорського: у Генштабі повідомили про закріплення ЗСУ на нових рубежах

Українські військові закріплюються на досягнутих рубежах після звільнення Старомайорського на Донеччині. Російські окупанти продовжують чинити потужний опір, здійснюють переміщення підрозділів та військ, активно застосовують резерви.

Про це повідомив речник Генерального штабу Збройних сил України Андрій Ковальов в ефірі телемарафону.

Він зазначив, що Сили оборони продовжують наступальні операції на Бахмутському, Мелітопольському та Бердянському напрямках. 

"Напередодні під щільним вогнем авіації та артилерії противника українські воїни звільнили населений пункт Старомайорське Донецької області, закріплюються на досягнутих рубежах. При цьому противник здійснив безуспішні спроби відновити втрачене положення в районах Рівнополя та Макарівки Донецької області", — сказав речник.

Нагадаємо, українським захисникам вдалося звільнити село Старомайорське у Донецькій області. Попереду розташований опорний пункт російських військових на Бердянському напрямку.

Водночас Росія активізувала зусилля, щоб дезінформувати свою аудиторію щодо перебігу українського контрнаступу. Пропагандисти мають намір зобразити його як невдалу військову операцію

Раніше повідомлялось, що бійці Збройних сил України, ймовірно, прорвали російські оборонні позиції на південь від Оріхова в Запорізькій області. Аналітики припускають, що українські військові розпочали велику механізовану контрнаступальну операцію на заході Запоріжжя.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.07.2023 08:59