Скріншот з відео

ЗСУ звільнили важливий населений пункт на Донеччині (відео)

Українським захисникам вдалося звільнити село Старомайорське у Донецькій області. Попереду розташований опорний пункт російських військових на Бердянському напрямку.

Відповідне відео опублікував президент Володимир Зеленський. За даними військових, Старомайорське звільнили завдяки успішним діям 35-ї бригади та батальйону тероборони "Арей".

Варто відзначити, що у середині липня стало відомо, що наші бійці зайшли у Старомайорське, й там тривають вуличні бої. 26 липня у Генштабі ЗСУ повідомили, що Сили оборони України мали успіх у районі цього населеного пункту.

Мапа: DeepState

Яке значення для ЗСУ має звільнення Старомайорського

Раніше речник прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку Валерій Шершень пояснював, що Старомайорське височіє над пересічною місцевістю та є важливою панівною точкою для вогневого контролю. Військовий наголошував, що ЗСУ мали значний обсяг робіт щодо наступальних дій і заходів в Старомайорську. Воїни завдавали вогневого ураження та здійснювали заходи контрбатарейної боротьби проти ворога.

"Старомайорське це передусім населений пункт, який височіє над пересічною місцевістю. Тут є річка Мокрі Яли. Тобто важлива панівна точка для вогневого контролю", — зазначав Шершень.

Нагадаємо, головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний показав, як воїни 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка ефективно нищать російських окупантів на одному із найгарячіших напрямків.

За даними Генштабу, Збройні сили України дають жорстку відсіч російським загарбникам на усій лінії фронту. Вони продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, мають просування та закріплюються на досягнутих рубежах.

Раніше повідомлялось, що бійці Збройних сил України, ймовірно, прорвали російські оборонні позиції на південь від Оріхова в Запорізькій області. Аналітики припускають, що українські військові розпочали велику механізовану контрнаступальну операцію на заході Запоріжжя.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.07.2023 21:28