Фото: "Мілітарний"

Україна отримала боєприпаси, які виробили в Північній Кореї, — FT

Українські артилеристи на позиціях неподалік Бахмута застосовують боєприпаси з Північної Кореї. Більшість із цих снарядів були вироблені в 1980-х і 1990-х роках.

Про це пише Financial Times.

У виданні зазначають, що українські військові недалеко від Бахмута використовують снаряди радянських реактивних систем залпового вогню "Град", які були вироблені в КНДР. Командир української артустановки скаржився, що північнокорейські снаряди часто дають осічку або не вибухають.

"Боєприпаси дуже ненадійні та іноді роблять божевільні речі", — цитують журналісти українського військового.

Все ж українські військові продовжують використовувати північнокорейські снаряди, пише видання, оскільки їм "потрібний кожний боєприпас, який можна дістати".

У FT наголошують, що малоймовірно, що КНДР сама поставила боєприпаси Україні. Північна Корея вважається одним із небагатьох союзників Росії. Припускають, що снаряди були "вилучені з корабля" дружньою державою. В українському Міноборони заявили журналістам, що північнокорейські снаряди могли бути трофеями, здобутими у росіян.

Нагадаємо, раніше лідер КНДР Кім Чен Ин висловив повну підтримку та солідарність російському народу. Він наголосив, що Північна Корея зміцнюватиме партнерство з Російською Федерацією. Кім Чен Ин пообіцяв "міцно тримати за руку" російського президента Володимира Путіна.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.07.2023 08:28