Фото: росЗМІ

Північна Корея нарощуватиме партнерство з Росією: заява Кім Чен Ина

Північна Корея зміцнюватиме партнерство з Російською Федерацією. Лідер КНДР Кім Чен Ин висловив повну підтримку та солідарність російському народу.

Про це повідомляє KCNA.

Кім Чен Ин пообіцяв "міцно тримати за руку" російського диктатора Володимира Путіна. Він надіслав Путіну привітання з "днем Росії" та заявив, що Російська Федерація нібито "втілює священну справу захисту суверенних держав". Він також наголосив, що готовий до більш тісної стратегічної співпраці з РФ.

"Кім Чен Ин у своєму посланні підтвердив готовність прагнути до більш тісної стратегічної співпраці між КНДР та Росією, міцно тримаючись за руку з президентом РФ", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, лідер Китаю Сі Цзіньпін висловив підтримку "миротворчій місії" лідерів африканських країн в Росії та Україні.

Раніше повідомлялось, що делегація з шести африканських лідерів цього літа має намір провести переговори з Україною і Росією. Одна з цілей — "ініціювання мирного процесу".

Напередодні повідомлялося, що президент України Володимир Зеленський та російський диктатор Володимир Путін погодилися окремо прийняти делегації президентів Південної Африки, Сенегалу, Єгипту, Республіки Конго, Уганди та Замбії. Переговори також схвалені Сполученими Штатами, Європейським Союзом, Організацією Об'єднаних Націй, Африканським Союзом і Китаєм.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 12.06.2023 07:48