Фото: Twitter Сиріла Рамафоса

У Зеленського прокоментували візит африканських лідерів з "мирною ініціативою"

Президент Південної Африки Сиріл Рамафоса заявив, що хоче приїхати в Україну у складі миротворчої місії від кількох країн Африки. Під час телефонної розмови з главою ПАР Володимир Зеленський підтримав таку інінціативу.

Про це ЗМІ повідомив речник президента Сергій Никифоров.

Напередодні у РФ стверджували, що Путін і Зеленський погодилися прийняти місію африканських лідерів з "мирної ініціативи".

"Під час телефонної розмови 13 травня президент ПАР Сиріл Рамафоса справді інформував Володимира Зеленського про намір приїхати до України у складі місії від кількох африканських країн. Президент України привітав таку мирну ініціативу. Володимир Зеленський готовий прийняти високих гостей в Україні, вислухати їхні пропозиції, розповісти про українську Формулу Миру та запросити приєднатися до її реалізації", — заявив Никифоров.

Нагадаємо, президент ПАР Сиріл Рамафос відреагував на звинувачення посла США Рубена Брігеті у тому, що країна нібито постачала зброю Росії у Південно-Африканській Республіці заявили, що позаблокова позиція держави не надає переваги РФ. Там продовжують відхрещуватися від звинувачень у постачаннях зброї Москві.

Раніше повідомлялось, що Південно-Африканська Республіка може вийти з Римського статуту через візит російського диктатора Володимира Путіна. Уряд країни відкриває внутрішні дебати про свою позицію щодо Міжнародного кримінального суду.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 17.05.2023 15:27