Президент Південної Африки зробив нову заяву про постачання зброї Росії

У Південно-Африканській Республіці заявили, що позаблокова позиція держави не надає переваги Росії. Там продовжують відхрещуватися від звинувачень у поставках зброї Росії.

Про це повідомляє Reuters.

Президент ПАР Сиріл Рамафос відреагував на звинувачення посла США Рубена Брігеті у тому, що країна нібито постачала зброю Росії/ Глава держави переконує, що уряд вже розпочав незалежне розслідування.

"Ми не погоджуємося з тим, що наша позаблокова позиція надає перевагу Росії над іншими країнами. Ми також не погоджуємося, що це має загрожувати нашим відносинам з іншими країнами", — сказав Рамафоса.

Президент ПАР зазначив, що країна продовжуватиме виконувати міжнародні угоди та договори, які вона підписала. Рамафоса заявив, що не було надано жодних конкретних доказів. Кілька міністрів, у тому числі відповідальний за контроль над озброєннями, речник МЗС і міністр зв'язку заявили, що Південна Африка не схвалила жодних поставок зброї Росії в грудні. 

Нагадаємо, Південно-Африканська Республіка може вийти з Римського статуту через візит російського диктатора Володимира Путіна. Уряд країни відкриває внутрішні дебати про свою позицію щодо Міжнародного кримінального суду.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Політика, 15.05.2023 11:46