Фото: aspi.com

Рішення Швейцарії щодо зброї: у Раді пояснили, чому українцям зарано радіти

У ЗМІ багато неточних трактувань останніх рішень швейцарських політиків щодо пом’якшення правил експорту оборонних технологій. Це не є дозволом для реекспорту зброї.

Про це повідомив керівник президентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія в Telegram.

Зокрема він прокоментував нову поправку Швейцарії до Закону про військове спорядження.

"У ЗМІ багато неточних трактувань останніх рішень швейцарських колег. Починаючи від того, що парламент нібито вже ухвалив рішення про згоду на експорт, закінчуючи тим, що нібито Швейцарія вже направляє нам зброю", — сказав Арахамія.

Керівник фракції наголосив, що наразі профільні комітети лише підтримали пропозиції щодо пом’якшення правил експорту швейцарських оборонних технологій.

"Нам уже відома дата, коли проекти відповідних рішень будуть винесені на голосування в залі. Працюємо над тим, щоб вони були результативними", — додав Арахамія.

Нагадаємо, у Швейцарії пом’якшують експортний контроль військової техніки. Комісія Ради кантонів Федеральних зборів, верхньої палати парламенту Швейцарії, рекомендувала внести зміни в чинне законодавство.

Раніше президент Швейцарії підтримав заборону на військову допомогу Україні. Зброя швейцарського виробництва не повинна використовуватися на війні в Україні.

Відомо, що Швейцарія утилізує робочі британські ракети Rapier, які знадобилися б Україні. Зокрема, йдеться про утилізацію 60 зенітно-ракетних комплексів малої дальності Rapier.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 13.05.2023 22:05