Фото: росЗМІ

Ще одна країна допомагає Росії зброєю та боєприпасами: заява США

Південно-Африканська Республіка передала Росії зброю та боєприпаси для війни проти України. Таку заяву зробив посол США в ПАР Рубен Бріджіті.

Про це пише News24.

Вантажне судно було пришвартоване до військово-морської бази Саймонстаун із 6 по 8 грудня 2022 року, потім завантажило зброю та боєприпаси і повернулося до Росії.

"США переконані в тому, що ПАР, попри те, що вона заявляє про свою нейтральну позицію щодо російського вторгнення в Україну, постачала зброю армії російського диктатора Володимира Путіна", — сказав дипломат.

Бріджіті заявив, що уряд США серйозно поставився до цього питання. У ПАР вже відреагували: президент Сиріл Рамафоса сказав, що його уряд вивчає повідомлення.

Нагадаємо, Іран активно випробовує новий дрон-камікадзе Me’raj-532. Цей БпЛА здатен досягати цілі на відстані у 450 км.

Також російські кораблі переправляють велику кількість іранських артилерійських снарядів та інших боєприпасів через Каспійське море. Іранським озброєнням поповнюють війська РФ, які воюють в Україні. Згідно з офіційними даними та документами, за останні шість місяців вантажні кораблі перевезли понад 300 тисяч артилерійських снарядів і мільйон боєприпасів з Ірану в Росію.

Своєю чергою голова департаменту міжнародних справ Міністерства оборони Ірану Хамзе Галандарі заявив, що міжнародна спільнота відкрила новий вимір оборонних технологій після того, як побачила іранську зброю. Маючи на увазі дрони-камікадзе, він впевнений, що їхня зброя "змінила правила гри".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.05.2023 20:59