Фото: Фокус

Іран за півроку поставив Росії 300 тисяч артснарядів і мільйон боєприпасів, — WSJ

Російські кораблі переправляють велику кількість іранських артилерійських снарядів та інших боєприпасів через Каспійське море. Іранським озброєнням поповнюють війська РФ, які воюють в Україні.

Про це повідомляє The Wall Street Journal. 

Згідно з офіційними даними та документами, за останні шість місяців вантажні кораблі перевезли понад 300 000 артилерійських снарядів і мільйон боєприпасів з Ірану в Росію.

Як пише видання, крайня партія іранської зброї для Росії була відправлена на початку березня на борту російського вантажного корабля "Расул Гамзатов". Там нараховувалось 1 000 контейнерів з 2 000 артилерійськими снарядами.

Коментувати цю інформацію відмовилася і делегація Ірану в ООН, і Міноборони Росії, і Рада національної безпеки Білого дому.

"США та їхні союзники шукали способи зірвати поставки зброї Росії з Ірану. В основному Іран використовував вантажні літаки для доставки зброї в Росію, що робило втручання практично неможливим. А дії у Каспійському морі зажадають допомоги від колишніх радянських республік на його узбережжі", — пишуть у The Wall Street Journal. 

Нагадаємо, 29 березня міністр закордонних справ Ірану Хосейн Амір Абдоллахян зустрівся з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим. Зустріч покликана переглянути стратегічні та довгострокові угоди про співпрацю, які, ймовірно, посилять двосторонні відносини Росії та Ірану в галузі безпеки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 24.04.2023 16:05