Фото: IRNA

"Змінили правила гри": в Ірані похизувалися своїми БпЛА в Україні

Голова департаменту міжнародних справ Міністерства оборони Ірану Хамзе Галандарі заявив, що міжнародна спільнота відкрила новий вимір оборонних технологій після того, як побачила іранську зброю. Маючи на увазі дрони-камікадзе, він впевнений, що їхня зброя "змінила правила гри".

Про це Галандарі сказав в інтерв’ю іранському виданню IRNA.

Хоча посадовець не уточнив, про що яку саме зброю йдеться, проте увага до Ірану була прикута саме після масованого використання Росією в Україні БпЛА Shahed.

Він додав, що світ також був здивований, побачивши, що "країна, яка була в повній біді в усіх сферах і якій був заборонений доступ до будь-яких технологій", тепер досягла місця, де вона рухається на межі технологій і її зброї.

Генерал зазначив, що після скасування 13-річного ембарго на постачання зброї з Ірану, декілька країн почали купувати іранську зброю для оновлення свого оборонного обладнання. При цьому він уточнив, що Ісламська Республіка не зосереджується на фінансових прибутках, коли йдеться про продаж зброї іншим країнам.

"Хоча економічні вигоди від експорту зброї не можна ігнорувати, виходячи зі своїх релігійних і революційних ідеалів, Ісламська Республіка Іран не просто переслідує комерційні та торгові вигоди, як це роблять інші світові експортери зброї", — додав він.

Нагадаємо, Іран активно випробовує новий дрон-камікадзе Me’raj-532. Цей БпЛА здатен досягати цілі на відстані у 450 км.

Водночас російські кораблі переправляють велику кількість іранських артилерійських снарядів та інших боєприпасів через Каспійське море. Іранським озброєнням поповнюють війська РФ, які воюють в Україні. Згідно з офіційними даними та документами, за останні шість місяців вантажні кораблі перевезли понад 300 000 артилерійських снарядів і мільйон боєприпасів з Ірану в Росію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 09.05.2023 10:28