Фото: ua.krymr.com

"Мирний план" від ПАР: глава країни заявив, що Зеленський і Путін йдуть на контакт

Президенти України та Російської Федерації готові прийняти місію від Африки для врегулювання війни в Україні. З відповідною заявою виступило керівництво Південно-Африканської Республіки.

Лідер ПАР Сиріл Рамафоса повідомив, що африканські країни мають намір презентувати владі в Україні та РФ власний "мирний план".

За словами Рамафоса, він уже провів окреме обговорення плану з Володимиром Путіним, а наступного дня — з Володимиром Зеленським. Він переконує, що обидва президенти погодилися зустріти групу.

"Мої бесіди з двома лідерами показали, що вони обоє готові прийняти африканських лідерів і обговорити, як можна покласти край цьому конфлікту. Вдасться це чи ні, залежатиме від обговорень, які буде проведено", — сказав Рамафоса.

Він також додав, що про ініціативу поінформовано ООН та офіс Африканського союзу.

"Ця миротворча місія сприятиме різним іншим місіям, які перебувають у стадії реалізації, щоб знайти рішення для цієї країни", — заявив лідер ПАР.

Нагадаємо, президент ПАР Сиріл Рамафос відреагував на звинувачення посла США Рубена Брігеті у тому, що країна нібито постачала зброю Росії у Південно-Африканській Республіці заявили, що позаблокова позиція держави не надає переваги РФ. Там продовжують відхрещуватися від звинувачень у постачаннях зброї Москві.

Раніше повідомлялось, що Південно-Африканська Республіка може вийти з Римського статуту через візит російського диктатора Володимира Путіна. Уряд країни відкриває внутрішні дебати про свою позицію щодо Міжнародного кримінального суду.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 16.05.2023 18:09