Сі Цзіньпін виступив за підтримку африканського "мирного плану" для України

Лідер Китаю Сі Цзіньпін висловив підтримку "миротворчій місії" лідерів африканських країн в Росії та Україні.

Про це повідомила прес-служба МЗС Китаю.

Відповідну заяву він зробив під час телефонної розмови з президентом Південно-Африканської Республіки (ПАР) Сирілом Рамафосою. Сі Цзіньпін похвалив ініціативу "мирної делегації" на чолі з лідерами шести африканських країн, які відвідають Україну та Росію.

"Добре, що пан президент та лідери відповідних африканських країн сформували мирну делегацію для відвідування Росії та України", — заявив Сі Цзіньпін.

Повідомляється, що лідер Китаю також висловив сподівання, що миролюбні країни, які відстоюють справедливість, зможуть переконати в необхідності миру і сприяти переговорам.

Голова Китаю вважає, що є надія на створення сприятливих умов для врегулювання війни. Рамофоса, зі свого боку, підтримав мирну ініціативу Китаю. Він висловив сподівання, що сторони "відновлять переговори якнайшвидше".

Нагадаємо, делегація з шести африканських лідерів цього літа має намір провести переговори з Україною і Росією. Одна з цілей — "ініціювання мирного процесу".

Напередодні повідомлялося, що президент України Володимир Зеленський та російський диктатор Володимир Путін погодилися окремо прийняти делегації президентів Південної Африки, Сенегалу, Єгипту, Республіки Конго, Уганди та Замбії. Переговори також схвалені Сполученими Штатами, Європейським Союзом, Організацією Об'єднаних Націй, Африканським Союзом і Китаєм.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 10.06.2023 21:30