Фото: соцмережі

У націоналізованому "Сенс банку" з'явилось нове керівництво: хто очолив установу

Новий склад членів Наглядової ради та Правління розпочав роботу у націоналізованому Sense Bank. Керівництво банку було призначено Фондом гарантування вкладів фізичних осіб за поданням Міністерства фінансів України та погоджено Національним банком України.

Відповідне повідомлення з'явилось на сайті банку. Зазначається, що відтепер Наглядова рада Sense Bank складається із п’яти членів: двох представників держави й трьох незалежних членів. Очільником Наглядової ради призначений Аджунер Шевкі. 

Також до складу ради увійшли:

  • Андрій Пронченко — член Наглядової Ради (незалежний); Ростислав Дюк — член Наглядової Ради (незалежний);
  • Андрій Свистун — член Наглядової Ради; Владислав Власюк - член Наглядової Ради.
  • Головою Правління Sense Bank призначено Дмитра Кузьміна. На посадах членів Правління затверджено:
  • Олена Зубченко — заступник Голови Правління; Олексій Шклярук — член Правління, головний ризик-менеджер;
  • Інна Тютюн — член Правління; Андрій Соколов — член Правління.

"Наразі наше основне завдання — продовжити сталий розвиток одного з високотехнологічних банків країни", — сказав голова Правління Sense Bank Дмитро Кузьмін.

Що було раніше?

Володимир Зеленський 16 червня підписав закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення процедури виведення з ринку банку в умовах воєнного стану". 11 квітня Верховна Рада у першому читанні проголосувала за законопроєкт №9107-1, який дозволив НБУ дати старт націоналізації "Сенс Банку" (раніше — "Альфа-банк").

Раніше Рада вже ухвалювала закон, який спрощував процедуру націоналізації системно важливих банків під час війни. Тоді єдиною підставою для такої націоналізації пропонувалося визначити проблеми з ліквідністю банку. 21 липня президент Володимир Зеленський запропонував Кабінету міністрів підтримав пропозицію Національного банку щодо "Сенс Банку", який раніше називався "Альфа-банком". 

Нагадаємо, у суботу, 22 липня, Міністерство фінансів та Фонд гарантування вкладів фізичних осіб успішно уклали договір купівлі-продажу "Сенс Банку". Відтепер держава стала власником 100% акцій фінустанови, яку конфіскували у російського олігарха.

Також з'явилась інформація, що колишні власники "Сенс Банку" мали намір провести незаконні схеми з установою, щоб отримати змогу обійти санкції та вивести кошти для використання їх у Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 24.07.2023 19:05