У Найробі завершилася 4-я сесія Асамблеї ООН по навколишньому середовищу

16 БЕРЕЗНЯ 2019 15:49

Учасники 4-ої сесії Асамблеї ООН по навколишньому середовищу, яка завершила роботу в столиці Кенії Найробі, заклали основу нової моделі розвитку з урахуванням збереження виснажуються ресурсів планети.

Вони домовилися використовувати інновації, а також перейти на стійкі форми виробництва і споживання. Про це повідомляють сьогодні з Програми ООН з навколишнього середовища.

За підсумками п'ятиденного зустрічі міністри зі 179 країн світу прийняли декларацію, в якій йдеться про необхідність вводити нові моделі розвитку. Автори документа висловили глибоку стурбованість з приводу забруднення планети, стрімкого потепління і виснаження ресурсів, повідомляє UN.

«Ми підтверджуємо, що викорінення злиднів, відмова від нестійких моделей виробництва і споживання, а також захист природних ресурсів і ефективне управління ними [...] - важлива складова частина процесу сталого розвитку», - йдеться в декларації.

Делегати форуму також заявили про рішучість до 2030 року істотно знизити використання одноразової пластикової продукції.

Асамблея ООН по навколишньому середовищу - це найбільший в світі орган, що займається питаннями екології. Вона збирається раз на два роки. На четверту сесію, яка відкрилася в Найробі в понеділок, з'їхалося в два рази більше делегатів, ніж минулого разу - понад 4700 чоловік. У їх числі - глави держав і урядів, міністри, бізнес-лідери, високопоставлені співробітники ООН і представники громадянського суспільства.

Для більш ефективного вирішення екологічних проблем учасники форуму домовилися поліпшити систему збору та аналізу даних на міжнародному рівні, а до 2025 року розробити глобальну стратегію зі збору показників стану навколишнього середовища.

Світ, 16.03.2019 15:49