У наступному році прогнозують випуск 100 мільйонів смартфонів зі сканерами

12 СЕРПНЯ 2018 15:10

Аналітики компанії Sigmaintell вважають, що вже в цьому році популярною фішкою багатьох смартфонів стане під-екранний сканер відбитку пальців, а в наступному році такі датчики з'являться навіть в пристроях середнього рівня, повідомляє Digi Times.

В цьому році вже вийшло кілька моделей з під-екранними сканерами, але поки їх одиниці. Наприклад, це Xiaomi Mi8 Explorer Edition, Vivo X21, Vivo NEX і Porsche Design Huawei Mate RS.

Найпопулярнішими стали оптичні дактилоскопічні датчики, адже вони більш доступні. Але вже в наступному році виробники почнуть активно використовувати ультразвукові. Наприклад, в лютому очікується вихід відразу декількох флагманських моделей Samsung лінійки Galaxy S10, і однією з них приписують ультразвуковий сканер.

Всього в цьому році прогнозують поставки під-екранних сканерів в розмірі 42 мільйонів одиниць. А вже в наступному році на ринок вийде близько 100 мільйонів смартфонів з такими датчиками. Причому, за прогнозами Sigmaintell, це будуть не тільки преміальні моделі, а й недорогі.

Нагадаємо, та ж Samsung планує оснастити сканерами під дисплеєм не тільки флагмани Galaxy S10, але і пристрої лінійки Galaxy A - наближені до флагманських, але більш доступні.

Технології, 12.08.2018 15:10