Фото: Johannes Krey/dpa/picture alliance

У Німеччині горів табір для українських біженців: на згарищі знайшли рештки дитини

У Німеччині в Тюринґії сталась пожежа у таборі для біженців, де проживало 245 осіб. На місці трагедії загинув, ймовірно, дев'ятирічний хлопчик з України, який поки вважається зниклим безвісти. 

Про це пише DW. 

За даними поліції, пожежа спалахнула 4 червня о п'ятій ранку в місті Апольда, що на сході Тюрінґії. Вогонь спалахнув в житловій частині будівлі. Очевидці кажуть, що полум'я сягало кількох метрів заввишки. Поліція заявила, що причина пожежі невідома. Десять осіб отримали травми.

На місці згарища знайшли тіло дитини. Дев'ятирічний хлопчик з України зараз офіційно вважається зниклим безвісти. Влада заявила, що для того, аби визначити, чи належить тіло, знайдене в будівлі, зниклому хлопчику, знадобиться судово-медична експертиза. Результати розтину будуть не раніше понеділка. 

Нагадаємо, у Великій Британії, у графстві Східний Мідленд, 302 українські сім'ї біженців подали заяви на набуття статусу бездомних. З 2022 року 6796 українців отримали тимчасові будинки в Дербіширі, Ратленді, Лестерширі, Ноттінгемширі, Нортгемптонширі та Лінкольнширі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Події, 04.06.2023 23:25