Фото ілюстративне. Джерело: Pixabay

У Британії сотні українських родин стали бездомними, — ВВС

У Великій Британії, у графстві Східний Мідленд, 302 українські сім'ї біженців подали заяви на набуття статусу бездомних. З 2022 року 6796 українців отримали тимчасові будинки в Дербіширі, Ратленді, Лестерширі, Ноттінгемширі, Нортгемптонширі та Лінкольнширі.

Про це повідомляє ВВС

Українцям, які виявили бажання отримати статус бездомних, або знайдуть тимчасове житло, або нових "спонсорів", які допоможуть винайняти будинок. За даними видання, торік уряд Британії ініціював програму "Домівки для України", щоб допомогти біженцям, які втекли від війни. Програма дозволяє громадянам України та їхнім сім'ям приїжджати до Великої Британії, якщо вони мають призначеного "спонсора" й він може надати їм житло на шість місяців і більше.

Завдяки цій програмі тисячі біженців з України переїхали до Східного Мідленду, але через рік деякі домовласники більше не змогли надавати їм підтримку.

Більшості українцям, які знаходять нове житло, не потрібно подавати заяви про бездомність. У графстві Дербішир місцева влада зафіксувала, що майже половині українців, які отримали житло, згодом довелося переїхати.

Місцева влада гарантує, що українцям швидко знайдуть нових "спонсорів" або тимчасове житло поки ведуться пошуки постійного місця проживання. Або ж нададуть підтримку для самостійних пошуків житла.

Нагадаємо, на початку травня повідомлялося, що вже найближчим часом в Ірландії відкриють перше модульне містечко для українців. Через два тижні на локації Махон в Корку повинні передати українським біженцям.

Кількість біженців з України, зареєстрованих для тимчасового захисту або в аналогічних національних схемах захисту в Європі, станом на 28 березня 2023 року досягла 5 млн 8,28 тисячі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 12.05.2023 00:30