У Німеччині пропонують не брати в школу дітей, що не говорять на німецькій мові

06 СЕРПНЯ 2019 19:34

Заступник глави фракції ХДХ/ХСС Карстен Ліннеманн виступив з пропозицією не брати в початкові школи Німеччини дітей, які погано володіють німецькою мовою.

На думку політика, «дитині, який майже не розмовляє німецькою і не розуміє його, нічого робити в початковій школі». Замість цього, вважає Ліннеманн, такі діти повинні отримувати «обов'язкову дошкільну освіту», повідомляє Euro News.

Політик упевнений, що пора бити тривогу і в приклад наводить випадок в Дуйсбурзі, де на мовному тесті з'ясувалося, що більше 16% майбутніх першокласників взагалі не могли говорити по-німецьки. На думку Ліннеманна, це впливає на те, що все більше батьків відправляють своїх дітей в приватні школи, де всі говорять на німецькій, тому що рівень державних шкіл падає. Найпоширеніша причина, по якій діти не знають німецьку, полягає в тому, що їхні батьки також не володіють цією мовою.

Заява Ліннеманна викликало бурхливу реакцію в Берліні та критику з боку лівих і лівоцентристських партій, а також деяких членів партії ХДС.

Однак є й ті, хто підтримав цю ідею. Так, Тільман Кубан, лідер Молодіжної організації при блоці ХДС/ХСС (Молодіжний союз) в своєму Твіттері написав, що вважає пропозицію Ліннеманна правильним і якщо дитина йде в початкову школу, то вона повинна говорити по-німецьки.

Світ, 06.08.2019 19:34