Фото: uagolos.com / ілюстративне

У Норвегії оголосили червоний рівень небезпеки: названо причину

До південних регіонів Норвегії наближається атмосферний фронт, що може принести найсильніші за 25 років зливи. Там оголосили червоний рівень небезпеки.

Про це повідомляє NRKНегода накриє країну 7 та 8 серпня. За прогнозами, місцями опади можуть виявитися рекордними за останні 25 років.

Спочатку Норвезький метеорологічний інститут та Директорат з питань водних ресурсів та енергії Норвегії NVE оголосили помаранчевий рівень попередження, але згодом змінили його на червоний. Варто відзначити, що такий рівень небезпеки у зв’язку з погодними явищами у Норвегії оголошують дуже рідко.

Інфографіка: meteorological institute

За словами експертів, ситуація в регіоні "дуже серйозна" і це рідкісний випадок, коли екстремальні явища загрожують настільки великій території. Метеорологи попереджають, що місцями може випасти 20-35 мм опадів за годину.

Людей закликають врахувати ризики місцевості довкола свого житла та підготуватися до негоди, відкласти прогулянки в гори та поїздки, а також враховувати, що місцями може зникнути електропостачання і зв'язок.

Нагадаємо, вчені встановили, що липень 2023 року став найспекотнішим місяцем за всю історію спостережень. Він може бути найтеплішим, який Земля пережила приблизно за 120 тисяч років.

За даними The Moscow Times, у всьому світі відбувається істотна зміна клімату, проте у Росії цей процес вдвічі пришвидшений.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 06.08.2023 22:41