Фото: US Army

У Пентагона залишилося понад $5 млрд для військової допомоги Україні: на скільки цього вистачить

У Пентагона є ще 5,2 мільярда доларів для надання військової допомоги Україні. Ймовірно, цього вистачить ще приблизно на шість місяців.

Про це пише The Wall Street Journal.

У виданні зазначають, що 5,2 мільярда доларів на допомогу в безпеці для України — це "приблизно шість місяців озброєння, якщо США продовжать відправляти постачання в Україну такими ж темпами, як і з початку березня".

"Це близько 12% від загальної суми у 43,9 мільярда доларів допомоги в галузі безпеки, яку США направили після вторгнення Росії у лютому 2022 року", — сказано у публікації.

Журналісти стверджують, що 5,2 мільярда доларів що залишилися у Пентагону, з'явилися після того, як у травні чиновники виявили помилку в бухгалтерському обліку, "що по суті дало Міноборони США більше грошей для України, ніж воно передбачало". Помилка виникла через невідповідність в оцінці Пентагоном озброєння, що поставляється. Також Пентагон має близько 1,6 мільярда доларів, які він використовує для поповнення власних запасів зброї.

Нагадаємо, у четвер ввечері, 28 вересня, Палата представників Конгресу США проголосувала за виділення Україні 300 мільйонів доларів. Ці кошти були вилучені з проекту оборонного бюджету країни й за їхнє ухвалення голосували окремо.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 03.10.2023 00:16