Фото: скріншот з відео

Які шанси в України на успішний контрнаступ: заява Пентагона

Українська має дуже хороші шанси реалізувати успішний контрнаступ навесні цього року. Виснаження армії РФ та постачання західної зброї сприятиме цьому.

Таку заяву зробив міністр оборони США Ллойд Остін під час слухань у комітеті Сенату США з питань збройних сил.

Міністр переконаний, що Збройні сили України наразі мають значну перевагу в порівнянні з російською армією, хоча лінія фронту й змінювалась то в один, то в інший бік протягом останнього часу. Він також відзначив важкі бої в районі Бахмута.

"Українці завдали росіянам значних втрат, і ті виснажили свої запаси бронетехніки так, як ніхто ніколи не міг собі уявити. І тепер ми бачимо, як Росія розконсервовує танки Т-54 і Т-55 через рівень втрат, яких завдали українці", — заявив глава Пентагона.

Остін запевнив, що з огляду на це ресурси Російської Федерації вичерпуються: вона все частіше постає перед нестачею артилерійських боєприпасів та інших речей і змушена звертатись по допомогу до Ірану та Північної Кореї.

"Тому я думаю, що ми побачимо активізацію бойових дій навесні, оскільки умови для маневрування покращаться, а також на основі того, що ми вже зробили й продовжуємо робити. Я думаю, що Україна матиме дуже хороші шанси на успіх", — додав Остін.

Нагадаємо, Російська Федерація кидає на штурм українського міста Бахмут підрозділи регулярної російської армії. Це відбувається через шалені втрати "вагнерівців" на даному напрямку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.03.2023 22:57