На фото Матеуш Моравецький: Джерело: соцмережі

У Польщі пояснили скандальну заяву про припинення постачання зброї в Україну

У Польщі роз'яснили заяви прем’єр-міністра Матеуша Моравецького, що його країна більше не передаватиме зброю Україні. Там наголосили, що здійснюють виключно заздалегідь узгоджені постачання боєприпасів та озброєння, у тому числі за контрактами, підписаними з Україною.

Про це заявив речник польського уряду Пйотр Мюллер. 

За його словами, Польща здійснює лише заздалегідь узгоджене постачання польських самохідних артилерійських установок "Краб". 

"У перші місяці війни Польща надала танки, бронетехніку, літаки, боєприпаси, які мали вирішальне значення для оборони України та які були необхідні для того, щоб стримати напад Росії на Україну, а в перспективі й на інші країни ЄС, у тому числі й на Польщу. У перші місяці війни, коли інші країни ЄС обговорювали питання підтримки, Польща послідовно допомагала відбивати напад Росії", — наголосив Мюллер.

Нагадаємо, Польща наразі більше не передає зброї Україні. Країна сама здійснює масштабне озброєння і модернізацію своєї армії. Про це в ефірі Polsat News заявив прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький. Польща останнім часом здійснила багато оборонних замовлень на польських оборонних підприємствах, де, зокрема, виробляються САУ Krab, БТРи Rosomak.

У Єврокомісії відреагували на заяву польського прем'єра Матеуша Моравецького про постачання зброї Україні. Там наголосили, що їхня позиція щодо війни в Україні не змінилася.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.09.2023 18:26