Візит угорського міністра в Білорусь. Джерело: Facebook-сторінка Петера Сійярто

У пошуках "миру": угорський міністр Сійярто поїхав у Білорусь

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто прибув у столицю Білорусі Мінськ. Там він візьме участь у конференції з євразійської безпеки, яка триватиме 26-27 жовтня.

Про це повідомили Facebook-сторінка угорського міністра та білоруське агентство БЕЛТА.

Угорський міністр зазначив, що Будапешт шукає "миру", для цього країні необхідно підтримувати зв'язок і з Білоруссю. Принаймні "мирним ініціативам" присвячені більшість його дописів у соцмережі, де йдеться про візит до Мінська.

"Ми хочемо миру, а для цього потрібно підтримувати канали зв'язку", — написав він.

Міністр закордонних справ Угорщини вже зустрівся з білоруським колегою Сергієм Алейніком.

За даними державних білоруських медіа, Сійярто візьме участь у міжнародній конференції високого рівня "Євразійська безпека: реальність і перспективи у світі, що трансформується".

Очікується, що угорський міністр виступить сьогодні на пленарному засіданні найвищого рівня.

Серед учасників цього засідання, зокрема, також заявлені міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, генеральний секретар Організації договору про колективну безпеку Імангалі Тасмагамбетов, заступник генерального секретаря Шанхайської організації співробітництва Григорій Логвінов, державний секретар "Союзної держави" Дмитро Мезенцев.

Нагадаємо, що посли держав Північноатлантичного Альянсу, а також Швеції на зустрічі в Угорщині висловили занепокоєння через переговори угорського прем’єр-міністра Віктора Орбана з російським президентом Володимиром Путіним. Однак поки що про можливі санкції не йдеться.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 26.10.2023 13:26