Фото ілюстративне. Джерело: wing.com.ua

У Повітряних силах пояснили, чому росіяни використовують більше літаків, ніж випущених ракет

Російські окупанти під час ракетного обстрілу України в середу, 6 вересня, використали більше літаків, ніж ракет, які з них випускають. Цю практику застосовують доволі часто. Таким чином рашисти безпосередньо під час бойових вильотів іще й тренують свій льотний склад.

Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

За його словами, росіяни здійснюють імітаційні пуски, тренуються виходити на пускові рубежі та повертатися на аеродроми.

"Це відпрацювання імітаційних пусків, які вони проводять, залітаючи в зону пуску… Таким чином тренується льотний склад — злітати, виходити на рубіж пуску ракет, саме тому випустили вчора сім ракет, використавши при цьому дев’ять літаків", — пояснив Ігнат.

Речник Повітряних сил ЗСУ наголосив, що таке вже трапляється не вперше. У деяких попередніх випадках так само фіксували більшу кількість літаків, ніж випущених із них ракет.

Така практика є звичною у воєнній справі. За рахунок такого собі "навчання боєм" окупанти готують кадри для подальших обстрілів України.

Нічна атака по Україні 6 вересня: що відомо

У ніч на середу, 6 вересня, російські загарбники здійснили комбіновану атаку по Україні, застосувавши ракети повітряного та наземного базування, а також ударні дрони. Усього ворог випустив 33 повітряні цілі. Під прицілом були Одеська, Київська області, а також столиця.

За даними Повітряних сил Збройних сил України, усього знищили 23 повітряні цілі. Протиповітряна оборона працювала по маршруту слідування ракет та дронів. До відбиття повітряного нападу залучили зенітні ракетні війська, винищувальну авіацію, мобільні вогневі групи та інші засоби ураження.

Російські загарбники протягом майже трьох годин атакували Ізмаїльський район Одещини ударними безпілотниками. Внаслідок атаки одна людина загинула. Це співробітник агропідприємства, який отримав важкі поранення та помер у лікарні.

У Київській області внаслідок атаки виникла пожежа на території торговельного підприємства. Жертв і потерпілих немає. Її оперативно ліквідували.

Нагадаємо, що росіяни останнім часом активно атакують південні райони Одещини й Миколаївщину, завдаючи ударів по портовій інфраструктурі. У такий спосіб ворог хоче "заморити голодом" і влаштувати продовольчу кризу у світі.

У ніч на середу, 6 вересня, під час атаки по Україні російські окупанти змінили район запуску ракет. Якщо раніше це був Каспій, то зараз — територія західніше від Енгельса Саратовської області Росії. Звідти зазвичай запускають ракети Х-101, Х-555, Х-55.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.09.2023 14:38