Фото: ТСН

США закуплять для України ракети AMRAAM: у чому їхня особливість

Міністерство оборони Сполучених Штатів Америки замовило для України ракети класу "повітря-повітря" середньої дальності AMRAAM.

Речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат розповів в ефірі телемарафону про їхні особливості:

"Ракета класу "повітря-повітря", вони є різні, різна дальність ураження повітряних цілей у цих ракет. Ракета з активною головкою самонаведення. Якщо НАТО взяло її на озброєння як основну ракету класу "повітря-повітря", то відповідно, вона вартує того".

За словами Ігната, дані ракети є одними з найпоширеніших, які країни НАТО використовують в авіації. До того ж вони застосовуються не лише з літаків.

"Ці ракети нам постійно надають для комплексів ЗРК NASAMS… Ракета з повітря застосовується на більшу дальність, відповідно і не потрібно витрачати сили, енергію пального для того, щоб піднятися в повітря, вона запускається з повітряної платформи, тому може пролетіти більше", — розповів Ігнат.

Крім того, у Повітряних силах зауважили, що ракети, які Пентагон замовляє для України, можуть долати 160-180 кілометрів. За словами Ігната, цього більш ніж достатньо, щоб діставати російську авіацію, не заходячи в зону ураження ворожої протиповітряної оборони.

"Чим далі, тим безпечніше для наших пілотів, і тим небезпечніше для наших ворогів… Для України може бути поставлено з тих, що є на складах. А це вже наступна партія ракет на листопад 2024 року", — сказав речник.

Нагадаємо, 30 серпня Німеччина оголосила про надання Україні чергового пакету військової допомоги. Серед іншого, він містить танки Leopard 1A5.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.09.2023 18:18