Фото: ілюстративне. Джерело: SJTF_Odes

У Повітряних силах пояснили, чому Росія атакує переважно південні райони Одещини

Росіяни останнім часом активно атакують південні райони Одещини й Миколаївщину, завдаючи ударів по портовій інфраструктурі. У такий спосіб ворог хоче "заморити голодом" і влаштувати продовольчу кризу у світі.

Про це повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

Він пояснив, що з нового місця зазвичай запускають ракети Х-101, Х-555, Х-55. У ніч на середу, 6 вересня, під час атаки по Україні російські окупанти змінили район запуску ракет. Якщо раніше це був Каспій, то зараз — територія західніше від Енгельса Саратовської області Росії.

За його словами, ближче до ранку літаки стратегічної авіації атакували Україну. Ракети збили переважно у центральній Україні. Також ліквідовано балістичну ракету — Повітряні сили у своєму зведенні інформували, що ворог використав один "Іскандер".

"Цілком природна, якщо можна так висловитися, атака від окупантів. Це нічна атака: від вечора вилітають Shahed у переході на наступну добу. Це відбувається, розпочинаючи з від 23:00. Вони йдуть різними маршрутами", — пояснив Ігнат.

За словами речника, російські війська наразі атакують переважно південні райони Одеської області, страждає припортова інфраструктура та інші цивільні об'єкти. Зокрема, вночі окупанти з південного та південно-східного напрямку запустили 25 безпілотників, які вирушили в напрямку Одеської області.

"Зараз переважно атакують південні райони Одеської області, страждає портова інфраструктура та інші цивільні об’єкти, які ворог намагається вразити. Зрозуміло, які цілі ставить перед собою окупант… Тому вони атакують вже не вперше й Одещину і Миколаївщину, завдаючи ударів передусім шахедами", — розповів він.

Нічна атака по Україні: що відомо

У ніч на середу, 6 вересня, російські загарбники здійснили комбіновану атаку по Україні, застосувавши ракети повітряного та наземного базування, а також ударні дрони. Усього ворог випустив 33 повітряні цілі. Під прицілом були Одеська, Київська області, а також столиця.

За даними Повітряних сил Збройних сил України, усього знищили 23 повітряні цілі. Протиповітряна оборона працювала по маршруту слідування ракет та дронів. До відбиття повітряного нападу залучили зенітні ракетні війська, винищувальну авіацію, мобільні вогневі групи та інші засоби ураження.

Російські загарбники протягом майже трьох годин атакували Ізмаїльський район Одещини ударними безпілотниками. Внаслідок атаки одна людина загинула. Це співробітник агропідприємства, який отримав важкі поранення та помер у лікарні.

Нагадаємо, що в Київській області внаслідок атаки виникла пожежа на території торговельного підприємства. Жертв і потерпілих немає. Її оперативно ліквідували.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.09.2023 13:36