Фото: прес-служба ДСНС

На Київщині через ракетний обстріл загорілося підприємство (фото)

Вночі 6 вересня російські окупанти атакували Київську область ракетами, внаслідок чого виникла на території торговельного підприємства. Жертв і потерпілих немає.

Про це повідомила Державна служба надзвичайних ситуацій у Telegram. Пожежу вже ліквідували.

"6 вересня ліквідовано загорання на території торгівельного підприємства, що виникло внаслідок падіння уламків ворожої ракети. Жертв і потерпілих не виявлено", — зазначили військові.

Нічний обстріл України 6 вересня

У ніч на середу російські загарбники здійснили комбіновану атаку по Україні, застосувавши ракети повітряного та наземного базування, а також ударні дрони. Усього ворог випустив 33 повітряні цілі. Під прицілом були Одеська, Київська області, а також столиця.

Українськими захисниками усього було знищено 23 повітряні цілі. Протиповітряна оборона працювала по маршруту слідування ракет та дронів. До відбиття повітряного нападу було залучено зенітні ракетні війська, винищувальну авіацію, мобільні вогневі групи та інші засоби ураження.

Ворог випустив по Україні:

  • сім ракет повітряного базування типу Х-101/Х-555/Х-55, випущені з дев'яти літаків стратегічної авіації Ту-95мс із району "Енгельса";
  • одну балістичну ракету "Іскандер-М";
  • 25 ударних БпЛА типу Shahed-136/131 з південно-східного та південного напрямків (Приморсько-Ахтарськ, Чауда).

Силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних сил, у взаємодії із ППО Сил оборони України, знищено 23 повітряні цілі:

  • сім крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55;
  • одну балістичну ракету "Іскандер-М";
  • 15 ударних БпЛА типу Shahed-136/131.

​Внаслідок обстрілу ударними безпілотниками Ізмаїльського району Одеської області одна людина загинула. Це співробітник агропідприємства, який отримав важкі поранення. У кількох населених пунктах зафіксовані руйнування та пожежі. Пошкоджено об'єкти припортової та сільськогосподарської інфраструктури: елеватори, адміністративні будівлі, агропідприємства.

Нагадаємо, у ніч на понеділок, 4 вересня, росіяни здійснили масовану ворожу атаку із застосуванням ударних дронів типу "Шахед" по півдню Одеської області. Удар прийшовся по цивільній інфраструктурі Подунав'я у двох територіальних громадах — там пошкоджено складські та виробничі будівлі, обладнання аграрних та промислових підприємств. Під час атаки росіян дрони впали та вибухнули на території Румунії, однак Бухарест спростовує цю інформацію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.09.2023 08:56